KIBRIS EROZYONLA MÜCADELE, AĞAÇLANDIRMA

VE DOĞAL VARLIKLARI KORUMA VAKFI

 
 

.
   

"Karpaz Çocuk" Doğa Eğitim Programı

   Çevre Koruma ve Yeşil Ekonomik Kalkınma
   Maddi ve Maddi Olmayan Kültürel Mirasın Korunması ve Tanıtılması

   

 

 

Girne Kapısı

KEMA VAKFI YENİ OFİSİNE TAŞINDI

KEMA Vakfı Lefkoşa'da Vakıflar pasajında bulunan yeni ofisine taşındı. Yeni ofis Lefkoşa'da tarihi kale içerisinde yer almaktadır. Yeni ofis Girne Kapısı ile Mevlevi Tekkesi yanında yer alan Vakıflar Pasajı içerisinde yer almaktadır.

Kroki için tıklayınız...

Kuzey Kıbrıs çöl olmasın!  

"Bir fidan da sen dik..."

Ülkemiz küresel iklim değişikliğinin yaratacağı olumsuz etkilerin hissedileceği yörede yer almaktadır. Yapılan projeksiyonlara göre yıllık ortalama sıcaklık değeri artacak ve yağış miktarında azalma olacaktır. Uzun vadede ise çölleşme artacaktır. Bu nedenle ülkemizin yeraltı su kaynakları hergecengün azalmakta, tuzlanmakta veya kirlenmektedir.

Küresel ısınmanın sorumluları arasında en son Kıbrıs'ta yaşayanlar yer alsalar bile malasef Kıbrıs adası en büyük faturayı ödeyecek yöreler arasında yer almaktadır.

"KUZEY KIBRIS ÇÖL OLMASIN" diyorsanız ülkemizin doğal varlıklarına sahip çıkalım ve koruyalım. Kıt olan su kaynaklarımızı bilinçli kullanalım ve su tasaruffu yapalım. Topraklarımızın çoraklaşmaması için topraklarımızı koruyalım. Anızı yakmayalım ve yaktırmayalım. Yakanları ise ihbar edelim. Evimize, bahçemize ve tarlamıza ağaç dikelim. Ağaç dikemiyorsak haydi KEMA VAKFINA yardımda bulunalım. KEMA VAKFI yapılan yardımlarla ormanlar kurmakta ve düzenli olarak bakımını yapmaktadır.

Kuzey Kıbrıs çöl olmasın!

 

Genç KEMA üyeleri Bebek Fidan Projesi kapsamında kurulan KEMA VAKFI ormanına 23.02.2013 tarihinde fidan diktiler. Mütevelli Heyeti Üyesi Orman Mühendisi Ali Arenşavaş genç üyelere fidan dikiminin nasıl yapılacağı konusunda uygulamalı bilgi verdi.

Resimler için tıklayınız. 

 

KEMA VAKFI ORMANINA FİDAN DİKİMİ YAPILDI

KEMA VAKFI tarafından kurulan ve bakımı yapılan KEMA VAKFI Ormanında kuruyan ağaçların yerine yeni çam fidanları dikildi. KEMA VAKFI Mütevelli Heyetinin aldığı karar doğrultusunda Orman Dairesi ile kurulan işbirliği çerçevesinde eksik fidanların dikimi 23 Ocak 2013, Çarşamba günü gerçekleştirildi. Vakıf ormanının düzenli olarak bakımı yapılmaktadır. Ayrıca Vakıf ormanındaki fidanların yazın su ihtiyacını karşılamak amacıyla sulama sistemleri de kurulmuştur.

Kuruldu

Gençlerin ağaç ve doğa sevgisini geliştirmek ve çevre bilinçlerini yükseltmek ve bu amaçla çalışma yapmalarına olanak vermek amacıyla GENÇ KEMA kuruldu.  KEMA VAKFI Mütevelli Heyetininin aldığı karar doğrultusunda KEMA VAKFININ gençlik birimi olarak GENÇ KEMA kurululmuştur.