Fidan Dikimi

KEMA Vakfı "Bebek Fidan Projesi" kapsamında Barış ve Hatıra Ormanı'na 1500 adet fidan dikti

Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’nın (KEMA Vakfı), Avrupa Birliği (AB) finansmanı, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı İlköğretim Dairesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Dairesi’nin katkılarıyla yürütmekte olduğu “Bebek Fidan Projesi” çerçevesinde Barış ve Hatıra Ormanı yanına 1500 adet fidan dikti.
Şehit Ertuğrul İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla Taşkent yolu üzerinde bulunan Barış ve Hatıra Ormanı’na dikilen fidanların bazıları tohum olarak öğrenciler tarafından okullarında ekildi ve evlerinde büyütülerek bugün ormana ekildi.
Fidan dikimiyle ilgili basına bilgi veren KEMA Vakfı Başkanı Orhan Aydeniz, AB tarafından finanse edilen projenin Tarım ve Eğitim bakanlıkları tarafından desteklendiğini belirterek, bugün alana 1500 fidan dikildiğini kaydetti.
Aydeniz, ülkede orman ve ağaç sayısının normal seviyede olmadığını, bu oranın ülkenin yüzde 30’u olması gerekirken, ülkede orman ve fidan yüzdeliğinin 20’yi bulmadığını belirterek, amaçlarının adayı yeniden “Yeşil Ada” yapmak olduğunu vurguladı. Bu kapsamda 35 bin hektar alanı ağaçlandırmayı hedeflediklerini belirten Aydeniz, bunun sadece devletin yapabileceği bir iş olmadığını söyledi, bu yüzden herkesin ağaçlandırmaya büyük önem vermesini ve duyarlı olmasını istedi.
KEMA Vakfı olarak duyarlılığı artırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Aydeniz, buna temelden, yani eğitimden ve öğrencilerden başladıklarını belirterek, çalışmalarının süreceğini ve “Bebek Fidan Projesi”ne ilgi gösteren diğer okullarla da çalışacaklarını kaydetti.